Guidede fjellturer
Opplev naturen i Tydal med guide. Lokale guider leder deg til naturperler i lokalområdet! Her kan vi skreddersy turer etter dine ønsker, eller vi kan ta deg med til en bestemt destinasjon.

Lengre turer på forespørsel.

Halvdagstur
Pris: 490,- pr person, minimum 3 personer.

Her har vi flere fine turmål, vi ser an vær og gruppe før vi bestemmer oss for område. På turen legger vi inn en kafferast med tid til å riktig nyte omgivelsene. Vi kan også målrette turen for å besøke villsauene som går i Øyfjellet.

Noen eksempler:

- Badekulpene i Skarsfjellet
- Svensklegeret ved Øyfjellet
- Skårsåsjøen
- "Robison Crusoe hytta"
- Garkleppen Ved Essandsjøen
- Til Hertjønna i Armfeldts fotspor
- Blåkkåkleppen Nord for Storerikvollen

Heldagstur
Pris: 950,- pr person, minimum 3 personer.

Alternativ 1: Sandtjønna Nord for Storerikvollen. Ca 15km tur-retur
Alternativ 2: Topptur til Øyfjellet. Ca 10 km tur-retur
Alternativ 3: Fra Finnsbrekka ved Essandsjøen via Elgesjøen til Østby Ca 15km
Alternativ 4: (Kommer)

3 dagers tur
Pris: 5900: ,- pr person.

Topptur til Storsylen 1762 moh.

Dag 1. (Ca 9km) Turen starter i Nøsteråa ved Essandsjøen kl.08.00. Herfra får vi båtskyss inn til Fiskåa på Østsiden av Essandsjøen. Hele turen vil være innenfor landskapsvernområdet. Fantastisk natur med Fiskåa som slynger seg nedover i landskapet. Etter ca 3-4 timer i rolig tempo kommer vi til Syltjønna. Her slår vi leir til kvelden.

Dag 2. (ca 12 km) Neste morgen våkner vi ved foten av Storsylen. Etter frokost (ca kl 10.00) starter vi turen mot toppen om været tillater det. Turen fra Syltjønna og opp tar ca 2 timer i rolig tempo. Når vi kommer på toppen nyter vi den enorme utsikten Storsylen kan by på. Turen ned til Tjønna igjen tar ca 1,5 timer. Når vi er vel nede pakker vi sammen leiren. Deretter setter vi kursen mot Pikhaugene, et fantastisk urørt område med en rik blomster flora. Her tilbringer vi den siste natten. Når vi kommer hit er det fortsatt litt dag igjen derfor kan det være fint å se seg litt om i nærområdet uten sekk på ryggen.

Dag 3 (Ca 7 km) Etter frokost setter vi kursen mot Nedalshytta, vi tar oss fram i et flott variert terreng med utsikt mot Nesjøen. Vel fremme på Nedalshytta ca kl 15.00 avslutter vi turen.

For den som ønsker å tilbringe mer tid på Nedalshytta når vi kommer fram, så er den åpen for overnatting og servering av 3 retters middag. Om man vil forlenge turen ytterligere så kan første natten tilbringes på Storerikvollen turisthytte. Båten vil da plukke dere opp ved båthuset nedenfor Storerikvollen. Vi er behjelpelig med og organisere transport inn til Nøsteråa, og fra Nedalshytta. Transport fra/til Trondheim lufthavn Værnes kan ordnes..

Generell informasjon
Maks 8 personer pr guide.
Oppmøtested etter avtale.
Egen mat og drikke må medbringes.
Husk gode sko og egnede klær. For lengre turer sendes utstyrsliste.
Ta kontakt med oss pr e-post eller tlf for bestilling eller spørsmål.


Tilbake