Området
Sylan
Sylan er et vakkert fjellmassiv med ruvende høyfjellstinder, vakre dalganger og fiskerike elver og vann. Mesteparten av fjellområdet ligger i Tydal kommune, men strekker seg inn mot Meråker, Selbu, Røros og Sverige.

Dette er det ideelle utfartsområdet for turister, friluftsfolk, historisk interesserte og andre besøkende som setter pris på en fantastisk opplevelse i unik natur. Området er rikt på samisk historie og kultur og er i dag et viktig reinbeiteområde.

Sylan byr på opplevelser og aktiviteter som passer alle.

Med en guide/aktivitetsarrangør har du muligheten for å oppleve "det lille ekstra". Kontakt oss for våre aktivitetsopplegg og guidede fjellturer for en trygg, spennende og helt unik opplevelse i vakker natur.

Utfart
Myteomspunnet og trollbindende, det mektige og alpine Sylmassivet har lokket fjellturister siden 1800-tallet og gjør det fortsatt i dag. Uansett om ditt mål er avslapning og hyggelig selskap, eller adrenalinpumpende skikjøring og alpin klatring så venter Sylan på deg. Ekte villmark – langt fra hverdagen.

Området er et eldorado for korte og lange vandringer. Høye fjell, vakre elver og et rikt tilbud av stier og merkede vandringsleder gir flotte opplevelser. Høyeste topp er Storsylen (1762 moh.) som ligger på grensen til Sverige. Mange av turene kan kombineres med aktiviteter, kultur og historie.

Forhåndsregler
Tenk på at det er reinsdyr og sau i området, at naturen og verneområdene er følsomme og ha hunden i bånd.
Husk riktig utstyr: egnet fottøy, ekstra klær, kart og kompass, mobiltelefon og førstehjelpsutstyr. Husk at det ikke er mobildekning over alt i Sylan.